Wim Vos Automatisering

Freelance Systeembeheer in Velp/Arnhem

Select your language

Algemene tips

This page still needs to be translated

Een aantal specifieke problemen kom ik regelmatig tegen, Hier vindt u een aantal adviezen.

  • Controleer of er regelmatig een  Windows Update uitgevoerd wordt. Dit gebeurt normaal gesproken automatiesch maar soms staat dat uit Zet dit weer op automatisch. Hiermee worden beveiligingslekken van Windows gerepareerd.
  • Gebruik een goed antivirusprogramma en zorg dat dit automatisch over de nieuwste virusupdates beschikt. Ik adviseer Eset, dat als beste op de markt staat op dit moment. Als u liever een gratis virusscanner wilt dan kunt u kiezen voor het prima alternatief Avast.
  • Sommige Microsoft producten zijn kwetsbaarder dan andere software. Hier zijn enkele uitstekende alternatieven die minder gevoelig zijn voor spyware:
    Internet Explorer -> Mozilla Firefox is een prima webbrowser met pop-upblokkering, navigatie met tabbladen, en privacy- en beveiligingsfuncties.
    Outlook -> Mozilla Thunderbird
    Microsoft Office -> OpenOffice
  • Controleer regelmatig of er Spyware of Adware op uw PC staat. Als u zomaar ongevraagd op vage websites terecht komt, of uw pc wordt ineens heel traag, komt dat waarschijnlijk door spyware, programma's die kijken wat u met uw computer doet en die gegevens doorsturen via het internet. Gebruik MalwarebytesMicrosoft Defender of  Ad-Aware (gratis) om het te verwijderen. Hier is een vergelijking van diverse antivirusprogramma's.

Neem gerust contact op voor meer informatie.