Wim Vos Automatisering

Freelance Systeembeheer in Velp/Arnhem

Selecteer de taal

computer-serversZelfs al heeft u maar één computer in uw bedrijf, is het van belang deze goed te onderhouden. Installatie van patches (kleine programmaatjes die een later gevonden fout in de software repareert). Onderhoud en controle van virus- en spamscanners is tegenwoordig van vitaal belang. Wordt er regelmatig een back-up gemaakt? Hoe goed is de conditie van de harde schijven? Ga zo maar door. Als het allemaal goed lijkt te werken wil nog niet zeggen dat dat morgen ook zo is. De meeste bedrijven zijn behoorlijk afhankelijk van de goede werking van computers.

Ik ben gespecialiseerd in Server 2012 van Microsoft. Dit is een prima oplossing van Microsoft voor middelgrote tot grote bedrijven van 15 tot 50 gebruikers. De voordelen van een Server 2012 zijn te veel om op te noemen. Maar er zijn andere oplossingen die ook goed werken afhankelijk van uw wensen.

Als u een bedrijf runt of als zelfstandige werkt zijn er andere oplossingen, b.v. een private cloud. Ik ben geen voorstander om uw bedrijfsgegevens uit handen te geven aan andere bedrijven (vaal Amerikaanse) in een externe Cloud.

Hoe het ook zei, ik kan uw computer of computernetwerk op professionele wijze en tegen een heel scherp tarief onderhouden. Ik maak daarbij veel gebruik van speciale remote software die bijna volledig automatisch uw vrije schijfruimte in de gaten houdt, defragmenteert en zelfs waarschuwt als uw harde schrijf dreigt stuk te gaan. Het computergeheugen in de gaten houd, uw firewall etc. en vele andere situaties die tot computer storingen kunnen leiden. Zo weet ik als eerste als uw computer kuren vertoont en kan dat u dan melden. Op verzoek wordt er maandelijks een rapport verzonden van alle werkzaamheden en adviezen voor oplossingen, specifiek om problemen te voorkomen. Gebruikte software o.a.: LogMeIn en Kaseya. Zie ook motivatie over wat ik van u verwacht en wat u van mij kan verwachten. Automatisch onderhoud kost u vanaf € 0,75 per dag per werkstation.

Verder kunnen we natuurlijk het verdere beheer van uw netwerk doen. Zaken zoals gebruikers muteren, email, bestandsbeheer, printers, thuiswerken op uw kantoorcomputer, applicatiebeheer etc.

global genius system

Alle communicatie in Nederland wordt nu geregistreerd inclusief e-mails. Specifiek bedrijfs informatie zie ook: Echelon

Veel mensen vertellen me; "ach, ze mogen alles van me weten hoor, behalve mijn pincode, hi". Of: "Wij zijn zo'n klein bedrijf, wat moet iemand met onze/mijn gegevens?".
U heeft gelijk om hier niet paranoia over te worden, echter overweeg even het volgende:

Als alle inhoud van al uw mailtjes wordt opgeslagen en de informatie van die individuele mailtjes wordt gecombineerd en in een database opgeslagen is op eenvoudige manier een volledig profiel te maken van wie uw klanten zijn en uw leveranciers. Wat er voor nodig is om bij u korting te krijgen. De wachtwoorden van al uw e-mail accounts en websites. (hoewel u sterretjes ziet in uw mailprogramma worden de inloggegevens in 80% van de gevallen ongecodeerd verstuurd om uw mail op te halen of website te veranderen).

...Of Als Uw hele netwerk ineens ontoegankelijk is geworden tenzei u een bedrag betaald als Ransomware-berichten. Hoe lang duurt het om alle backups op alle computers terug te zetten? Hu? ah ja wanneer hadden we ook alweer een backup gemaakt? 

Ik kan u van advies dienen om te voorkomen dat er ongewenste profielen van uw bedrijf worden verzameld zonder uw medeweten. Bel me voor een consult.